Ingyenes házhozszállítás 50.000 Ft felett!

Kérdése van? Hívjon minket! +36205227900

Blog

Téli cipőápolás

Berkemann Buda
Berkemann Buda
Téli cipőápolás

A cipőinket nemcsak tisztítani, hanem ápolni is kell. Hogy miért fontos ez? Azért, mert a lábbeli élettartamát évekkel is meghosszabbíthatjuk, ha megfelelően ápoljuk.

De mégis hogyan?

Erre adunk választ blogcikkünkben!

A cipők minden időszakban gondos ápolást igényelnek, ám télen még extrém hatásoknak is ki vannak téve. Sokan mellőzik rendszeres ápolásukat, pedig ezt még a legdrágább cipők is igénylik.

De nézzük, hogy mire kell figyelni!

A cipőápolás első lépése mindig az alapos tisztítás. Ügyeljünk rá, hogy mindig az adott bőrtípusnak megfelelő tisztítószert és tisztítási technikát válasszuk. Alapszabály, hogy soha ne tisztítsuk a bőr lábbelit nedves állapotban és semmiképpen se bő vízzel takarítsuk! Ha lábbelink már tiszta és száraz, akkor következhetnek a cipőápoló szerek. A bőr ápolása legalább olyan fontos, mint a tisztítás, mert a bőr természetes anyag, ezért idővel kiszárad. Rendszeresen ápolás mellett azonban hosszú ideig szép és tartós marad.

Fedett bőr - fényes bőr ápolása

A  fedett bőrre, vagy más néven a bokszbőrre kiválóak a cipőápoló krémek, bőrbalzsamok, méhviaszos bőrápolók. Színes lábbelikhez használhatunk pigmentált cipőkrémeket is, ezzel elfedhetők a cipőn keletkezett apróbb sérülések is. Kenjük be vele vékonyan a megtisztított lábbelit, majd egy pár perces hatóidő után, amikor a bőr már beszívta az ápolószert, kifényesíthetjük a cipőnket egy száraz ruhával vagy puha kefével.

Hasított bőr - velúr / nubuk ápolása

A szennyeződéseket speciális nubuk radírral, velúr vagy nubuk tisztító hab vagy spray használatával tudjuk eltávolítani. Fontos, hogy ezek a bőrök érzékenyebbek a fedett bőröknél, könnyebben lesznek foltosak, ezért ha a cipőnk bekoszolódott célszerű a lehető leghamarabb kitisztítani. Ezekre a bőrőkre tilos a cipőkkrémek használata! Használjunk helyette velúr renovátor sprayt és impregnálót, hogy megóvjuk és ápoljuk az anyagot.

GORE-TEX / TEX ápolása

A speciális membránokat tartalmazó lábbelik felsőrészének ápolásához kizárólag a gyártó által, erre a célra ajánlott termékeket célszerű használni és minden esetben betartani a vásárlási tájékoztatóban leírt tisztítási és ápolási javaslatokat.

Ha betartjuk az ápolási tanácsokat, akkor nemcsak szép marad a lábbelink, hanem meg is növeljük annak élettartamát, így sokkal tovább tudjuk majd használni.